Zasady korzystania ze stołówki
Jadłospis | |||
13.03.2023 - PONIEDZIAŁEK | |||
Kotlet mielony 110g(składniki: mięso wieprzowe, bułka tarta(mąka pszenna, woda, drożdże, sól), olej rzepakowy, cebula, jajka), kasza gryczana biała 120g, surówka z kapusty pekińskiej 80g (kapusta pekińska, rzodkiewka, szczypior, olej rzepakowy), herbata z cytryną 250ml | |||
14.03.2023 - WTOREK | |||
Zupa pomidorowa z makaronem 350g (mięso drobiowe, woda, przecier pomidorowy 30%, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, makaron pszenny(mąka makaronowa pszenna , śmietana(mleko), jogurt grecki(mleko) natka pietruszki), owoc | |||
15.03.2023 - ŚRODA | |||
Kotlet schabowy 100g (składniki: schab, jajka, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól), olej rzepakowy), ziemniaki 120g (ziemniaki, masło(mleko), koper), kapusta zasmażana 90g (buraki, cebula, mąka pszenna), herbata owocowa 250ml | |||
16.03.2023 - CZWARTEK | |||
Zupa fasolowa 350g (składniki: woda, mięso wieprzowe, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, ziemniaki, fasola natka pietruszki), pieczywo pszenno-żytnie(mąka pszenna, mąka żytnia, woda, naturalny kwas żytni, drożdże, sól) i pieczywo pełnoziarniste (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, naturalny kwas żytni, mieszanka wieloziarnista 15%), owoc | |||
17.03.2023 - PIĄTEK | |||
Ryba po parysku 110g (ryba miruna, mąka pszenna, jajka, zioła suszone, olej rzepakowy), ryż paraboliczny 150g, surówka z marchewki i jabłka 100g (marchew, jabłka, jogurt naturalny(mleko), olej rzepakowy), herbata miętowa z cytryną 200ml | |||
20.03.2023 - PONIEDZIAŁEK | |||
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i piersią z kurczaka 250g (makaron pszenny(mąka makaronowa pszenna), szpinak, śmietana(mleko), masło(mleko), pierś z kurczaka), herbata owocowa 200ml | |||
21.03.2023 -WTOREK | |||
Kapuśniak 350g (mięso wieprzowe, kapusta biała, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, ziemniaki, śmietana(mleko), jogurt naturalny(mleko), przecier pomidorowy 30%, koncentrat pomidorowy), pieczywo pszenno-żytnie(mąka pszenna, mąka żytnia, woda, naturalny kwas żytni, drożdże, sól) i pieczywo pełnoziarniste (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, naturalny kwas żytni, mieszanka wieloziarnista 15%), owoc | |||
22.03.2023 - ŚRODA | |||
Klopsik w sosie chrzanowym 110g (mięso wieprzowo-drobiowe, bułka pszenna, śmietana (mleko), chrzan, jaja, cebula, przyprawy), kasza jęczmienna 120g, surówka z czerwonej kapusty 90g(kapusta czerwona, marchew, cebula, jabłka, olej rzepakowy), sok owocowy 100% 200ml | |||
23.03.2023 - CZWARTEK | |||
Barszcz czerwony 350g (mięso wieprzowe, buraki, marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, śmietana(mleko), jogurt naturalny(mleko), ziemniaki 100g (ziemniaki, masło(mleko), cebulka prażona), owoc | |||
24.03.2023 - PIĄTEK | |||
Ryba w warzywach z ryżem 250g (ryba miruna, ryż biały marchew, pietruszka korzeń, seler korzeniowy, por, cebula, koncentrat pomidorowy 30%, olej rzepakowy), herbata z cytryną 250ml |
*Zastrzega się możliwość dokonania zmian w jadłospisie